Slujba sfinţirii celei mari a apei a fost săvârşită anul acesta pe temelia altarului de vară din curtea bisericii, cu acest prilej fiind sfinţită şi crucea amplasată pe locul viitorului jertfelnic. Mulţumim cu această ocazie familiei Lungu Vasile şi Geta, donatorii crucii mozaicate, şi familiei Costică Elena şi Andrei, care au realizat temelia foişorului. Amintim în cele ce urmează importanţa apei sinţite în ziua Botezului Domnului:
*Se sfinţeşte de două ori pe an, în ajunul şi în ziua Bobotezei.
*Reînnoieşte apele sfinţite de Mântuitorul Iisus Hristos prin intrarea Sa în apa râului Iordan.
*Cu ea se stropesc casele, gospodăriile şi pământurile creştinilor.
*Se bea în fiecare dimineaţă pe nemâncate de pe 6 şi până pe 14 ianuarie, inclusiv, timp de 9 zile, apoi se ia anafură. Numărul celor 9 zile în care ea se consumă, aminteşte de numărul celor 9 cete îngereşti şi este o chemare la folosirea timpului noului an calendaristic ca timp de sfinţire a vieţii în vederea asemănării noastre cu cetele îngerilor, care duc viaţă nematerialnică şi laudă neîncetat pe Dumnezeu.
*După cum se menţionează în rugăciunea de sfinţire, aghiasma mare este „izvor de nestricăciune, dar de sfinţenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepărtare a puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească. Ca toţi cei ce se vor stropi şi vor gusta dintr-însa să o aibă spre curăţirea sufletelor şi a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfinţirea caselor şi spre tot folosul de trebuinţă”.